Dag 13: Drake Bay 25-02-2015 - Reisverslag uit Drake Bay, Costa Rica van Jan en Marja - WaarBenJij.nu Dag 13: Drake Bay 25-02-2015 - Reisverslag uit Drake Bay, Costa Rica van Jan en Marja - WaarBenJij.nu

Dag 13: Drake Bay 25-02-2015

Door: Jan

Blijf op de hoogte en volg Jan en Marja

26 Februari 2015 | Costa Rica, Drake Bay

Na het ontbijt zijn we direct in de auto gestapt om naar Drake Bay te gaan. Niet via de onverharde weg, maar vanaf Sierpe met de boot. Het is altijd maar afwachten hoe lang je onderweg bent: hoe is de weg en is het druk? Nu zat alles mee, een lange, brede rechte weg, zonder veel verkeer. In tegenstelling tot zuid-Afrika nauwelijks politieactiviteiten. Snelheidsbeperkingen en doorgetrokkenstrepen hebben hier uitsluitend decoratieve functies: niemand die er enige aandacht aan besteed. Dat wil overigens niet zeggen dat ze als idioten rijden, men rijdt hier heel rustig en relaxt. Vanmorgen schoot het dus lekker op en zeer ruim op tijd arriveerden we in Sierpe. Een niets voorstellend plaatsje tussen de palmboomplantages aan de rivier. Hiervandaan vertrekken de snelle motorboten naar Drake Bay Of Bahia Drake, ruim een uur varen, eerst over de rivier en dan over de Pacifische oceaan. Veel sneller dan met de auto en weer eens wat anders. Met z'n zessen en een schipper met een enorme snelheid over het water. Bij Drake Bay landen de boten gewoon op het strand, dus geen haven of steiger. Het dorp bestaat uit wat huizen, barretjes en wat hotels en enkele B&B's. Deze eigenaar van onze B&B stond ons al op het strand op te wachten en bracht ons naar zijn zelf getimmerde woning, waar wij een ruime kamer kregen toegewezen. Geen luxe maar alles functioneel. In de ramen zit geen glas, maat uitsluitend muskietengaas. Maar bij temperaturen van rond de 35 graden is dat geen enkel probleem. 'S middags wat door het dorpje gewandeld en wat in de schaduw geluierd. Morgen weer op excursie naar het Corcovado NP.

• 26 Februari 2015 - 10:44

Marianne:

Hoi Jan en Marja,

Wat maken jullie een mooie reis, leuk om jullie verslagen te lezen.
    En zo te merken halen jullie wel alles uit de "kast" om heel veel te zien.
    Wist niet dat jullie zo van fauna en flora hielden.
    Wens jullie nog hele fijne dagen genieten maar, groeten van Marianne