Dag 19: Puerto Viejo de Talamanca 3-3-2015
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Jan en Marja
04 Maart 2015 | Costa Rica, Cahuita
Vlak naast onze lodge ligt het Jaguar Rescue Centre. Het is een plek waar gewonde dieren worden opgevangen. Geheel particulier en dus altijd leuk om even te kijken. Er worden 2 rondleidingen per dag gegeven door vrijwilligers die hier vanuit de gehele wereld een tijdje komen helpen. Ze vangen gewonde en verweesde dieren op met de bedoeling ze weer uit te zetten in de natuur. Ze hebben daar zelfs een groot stuk oerwoud voor, waar ze de dieren weer langzaam laten wennen aan de vrije natuur. Enkele dieren die niet meer in staat zijn in de vrije natuur te leven, blijven er permanent. Ook heeft de eigenaar een grote slangenverzameling en die worden uiteraard niet meer los gelaten. Het is net een kleine dierentuin, al zouden ze niet gelukkig worden van deze opmerking, want hun doel is natuurlijk veel beter. We werden langs alle kooien en hokken geleid met daarin: apen, luiaards, kaaimannen, vogels en de vele terraria met slangen. Echte jaguars waren er niet. Toch wel leuk al die beesten bij elkaar te zien, al is zelf in de natuur spotten veel leuker. Verder hebben we vandaag rustig aan gedaan. Een beetje de plaatsjes in de omgeving bekeken, enkele terrasjes bezocht en wat op het strand gelegen. De zee is wat wild vandaag, dus lekker zwemmen is er niet bij. Morgen beginnen we weer aan de reis naar huis en gaan we terug naar San José.