Dag 5: Arenal 17-02-2015
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Jan en Marja
18 Februari 2015 | Costa Rica, Fortuna
We hebben heerlijk geslapen in de tent. Vanmorgen werden we wakker met het gezang van de vogels. Het was droog en de zon scheen. Na het ontbijt zijn we naar het naastgelegen park Tarimbina gegaan. Naast een schitterende wandeling door het oerwoud, waarbij we een kolibrinest en een tweetenige luiaard spotte, hebben we ook een cacao-excursie bijgewoond. Een bijzonder leuke demonstratie, waarbij uitleg werd gegeven over de historie en bereiding van cacao. Na afloop uiteraard een proeverij. Daarna zijn we verder gereden naar de vulkaan El Arenal. Een vulkaan die nog regelmatig uitbarst. Helaas zijn er nu geen lavastromen meer te zien, maar tot voor kort kon je de lava uit de vulkaan zien stromen. Wij verbleven in een luxe hotel Arenal observatory Lodge, waarbij wij vanaf onze hotelkamer direct zicht hebben op de vulkaan. Vanmiddag vanaf ons balkon genoten van het schitterde uitzicht.